REACTORSEAL MC-150 Yangın Durdurucu Mastik, yangın dayanımlı alçıpan duvarlarda kullanılan yüksek performanslı yangın durdurucu malzemedir. 13 mm kalınlığında uygulanır ve çelik, EMT, bakır ile döküm boru geçişlerinde kullanılır. Üretici marka Metacaulk olup, (UL) Underwriters Laboratories test laboratuvarında onaylanmıştır.
Alçıpan Duvar Pasif Koruma W-L-1144
Detay No: WL-1144 – Alçıpan Duvar Pasif KorumaBu detay, F60 veya F120 yangın dayanımlı alçıpan duvarlarda çelik, EMT, bakır ve döküm boru geçişleri için geliştirilmiştir. Yangın durdurucu kalınlık 13 mm olup, boru çapları ve tipleri detaylarda belirtilmiştir.
Detay Bilgileri Detay Tipi: Şaft Geçişi / TümüYangın Durdurucu Kalınlık: 13 mmDetay Nevii: Çelik / EMT / Bakır / Döküm Boru GeçişiGeçilen Yapı Elemanı: DuvarYapı Elemanı Tipi: Alçıpan DuvarOnay Tarihi: 22/07/1998 Üretici: RectorSealMarka: MetacaulkTest Laboratuarı: (UL) Underwriters LaboratoriesYangın Dayanımı: 120 dakika Uygulama Tarifi Alçıpan duvar konstrüksiyonunda ahşap veya çelik dikmeler kullanılmalıdır. Alçıpan plakalar 16 mm kalınlıkta ve Üretici testlerine uygun olmalıdır. Tesisat elemanları çelik boru, döküm boru, EMT veya bakır boru olabilir ve yangın durdurucu mastik ile boşluklar doldurulmalıdır.
Yangın Durdurucu Sistem RECTORSEAL MC-150 Yangın Durdurucu Mastik boşluklara maksimum seviyede zorlanarak uygulanmalı ve geçiş yapılan tesisat çevresinde en az 13 mm taç oluşturmalıdır.
Detay PDF Dosyasını İndir
Detay No: WL-1144
Detay Tipi: Şaft Geçişi / Tümü
Yangın Durdurucu Kalınlık: 13 mm.
Detay Nevii: Çelik / EMT / Bakır / Döküm Boru Geçişi
Geçilen Yapı Elemanı: Duvar
Yapı Elemanı Tipi: Alçıpan Duvar
Onay Tarihi: 22/07/1998
Üretici: RectorSeal
Marka: Metacaulk
Test Laboratuarı : (UL) Underwriters Laboratories
Geçen Tesisat: Metal Boru, Konduit
Boru Malzemesi: Demir Döküm / Bakır Boru / Çelik Boru / Çelik Kondüit
Geçen Boru / Çapı: Bakır Boru 6 inç / Çelik Boru 12 inç / Çelik Konduit 6 inç / Döküm Boru 12 inç
Yangın Dayanımı: 120 Dakika
Çelik / EMT / Bakır / Döküm Boru Geçişi
Bu sistem, Türkiye Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ve ASTM E814 ile UL 1479 standartlarına uygun olarak, F60 ve F120 yangın dayanımlı konstrüksiyonlu alçıpan duvarlarda tek metalik geçirgen tesisatların yangın durdurucusu olarak kullanılır.
1) Alçıpan Duvar
F60 veya F120 yangın dayanımlı Konstrüksiyonlu Alçıpan Duvar, üreticisinin test edilmiş detayındaki tariflenen şekilde oluşturulmalıdır.
1A) Dikmeler
Duvar konstrüksiyonu, ahşap veya çelik dikmelerden oluşabilir. Ahşap dikmeler nominal 50 mm x 100 mm ölçülerinde ve maksimum 400 mm aralıklarla yerleştirilmelidir. Çelik dikmeler ise en az 63 mm genişliğinde olup maksimum 600 mm aralıklarla monte edilmelidir.
1B) Alçıpan Plaka
5/8 inç (16 mm) kalınlığında, 1,219 mm genişliğinde, kare veya konik kenarlı alçıpan kullanılacaktır. Alçıpanın tipi, kalınlığı, kat sayısı, bağlantı elemanı türü ve levha yönlendirmesi üreticisinin test edilmiş detayındaki tariflenen şekilde olmalıdır. Maksimum delik çapı 337 mm (13-1/4 inç) olarak uygulanacaktır. Yangın Durdurucu Sistemin yangın dayanımı monte edildiği duvarın yangın dayanımı ile aynıdır.
2) Geçiş Yapan Tesisat Elemanı
Yangın Durdurucu Sistem içerisinde tek bir metalik boru, elektrik metal borusu veya metal boru konsantrik veya eksantrik şekilde monte edilecektir. Boru her iki tarafta duvara sağlam şekilde desteklenmelidir. Tesisat deliği boşluğu minimum 0 mm, maksimum 6 mm (1/4 inç) olacaktır. Kullanılabilecek boru türleri ve boyutları şunlardır:
2A) Çelik Boru
Nominal 300 mm çapında (veya daha küçük), Schedule 10 veya daha ağır çelik boru.
2B) Demir Döküm Boru
Nominal 300 mm çapında (veya daha küçük) dökme veya düktil demir boru.
Nominal 300 mm çapında (veya daha küçük), Schedule 10 veya daha ağır çelik boru.
2C) Elektrik Metal Borusu (EMT)
Nominal 150 mm çapında (veya daha küçük) çelik elektrik metal borusu veya çelik kanal.
2D) Bakır Boru
Nominal 150 mm çapında (veya daha küçük) Tip L veya daha ağır bakır boru.
2E) Bakır Boru
Nominal 150 mm çapında (veya daha küçük) normal veya daha ağır bakır boru.
3) Yangın Durdurucu Sistem
Yangın Durdurucu Malzeme olarak RECTORSEAL MC-150 Yangın Durdurucu Mastik kullanılacaktır. Mastik, boşluk içerisine maksimum seviyede zorlanarak uygulanmalıdır. Ek olarak, geçiş yapan tesisat çevresinde en az 13 mm (1/2 inç) taç oluşturacak şekilde boşluğun çevresine ve açılım kenarının en az 6 mm (1/4 inç) fazlasına taşacak biçimde uygulanmalıdır.
Alçıpan Duvar Pasif Koruma W-L-1144
REACTORSEAL MC-150 Yangın Durdurucu Mastik, yangın dayanımlı alçıpan duvarlarda kullanılan yüksek performanslı yangın durdurucu malzemedir. 13 mm kalınlığında uygulanır ve çelik, EMT, bakır ile döküm boru geçişlerinde kullanılır. Üretici marka Metacaulk olup, (UL) Underwriters Laboratories test laboratuvarında onaylanmıştır.